Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2024,
23.15

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

Raiven Evrovizija

Torek, 7. 5. 2024, 23.15

1 teden, 5 dni

Slovenija je v finalu Evrovizije!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13
Evrovizija Slovenija Raiven | Raiven je uspešno prestala prvi evrovizijski večer in bo nastopila tudi v sobotnem finalu. | Foto Sarah Louise Bennett/EBU

Raiven je uspešno prestala prvi evrovizijski večer in bo nastopila tudi v sobotnem finalu.

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Raiven se je s pesmijo Veronika uvrstila v finale letošnjega izbora za pesem Evrovizije, ki bo v soboto.

V prvem polfinalu letošnjega izbora za pesem Evrovizije so si vstopnico za sobotni finale ob Sloveniji priborili še Srbija, Portugalska, Ukrajina, Litva, Finska, Ciper, Hrvaška, Irska in Luksemburg. Brez finala so ostali Poljska, Islandija, Moldavija, Azerbajdžan in Avstralija.

Tako je v polfinalu nastopila Raiven:

V obeh predizborih o nastopu v finalu odločajo glasovi gledalcev in poslušalcev prek telefonskega in spletnega glasovanja. V sobotnem finalu bodo v končnem rezultatu enakovredno zastopani glasovi strokovnih žirij in televotinga.

Nastopajoči v prvem predizboru:

Fotogalerija
1 / 15

Tako kot iz prvega se bo tudi iz drugega predizbora, ki bo v četrtek, v sobotni finale uvrstilo deset izvajalcev. Poleg 20 izbranih na dveh polfinalnih večerih imata nastop v finalu že zagotovljeni velika evrovizijska peterica (Španija, Italija, Francija, Združeno kraljestvo in Nemčija) ter Švedska kot lanska gostiteljica.

Letos se sicer v predizborih v živo prvič predstavlja tudi šest neposredno uvrščenih v finale, v prvem so nastopili predstavniki Nemčije, Združenega kraljestva in Švedske.

Kot glasbeni gost je nastopil legendarni Johnny Logan, prvi izvajalec, ki je na Evroviziji zmagal dvakrat. Tokrat je zapel skladbo Euphoria, s katero je Loreen leta 2012 prinesla zmago Švedski. | Foto: Reuters Kot glasbeni gost je nastopil legendarni Johnny Logan, prvi izvajalec, ki je na Evroviziji zmagal dvakrat. Tokrat je zapel skladbo Euphoria, s katero je Loreen leta 2012 prinesla zmago Švedski. Foto: Reuters

V prvem predizboru je nastopil tudi veliki favorit za končno zmago, hrvaški predstavnik Baby Lasagna, ki mu stavnice napovedujejo zanesljivo končno zmago.

Za največjega favorita za zmago velja hrvaški predstavnik Baby Lasagna. | Foto: Alma Bengtsson/EBU Za največjega favorita za zmago velja hrvaški predstavnik Baby Lasagna. Foto: Alma Bengtsson/EBU

Da je daleč največji favorit letošnje Evrovizije, je (p)ostalo jasno ob njegovem nastopu, ko je z njim pela in plesala celotna Malmö Arena. To se je nemudoma poznalo na evrovizijskih stavnicah, ki mu zdaj dajejo že 36 odstotkov možnosti za zmago, medtem ko ima Nemo iz Švice na drugem mestu le še 16 odstotkov. Bo prihodnjo Evrovizijo res gostil Zagreb? Izvedeli bomo v noči na nedeljo.

Evrovizija
Trendi Veste, kdaj je Slovenija na Evroviziji dosegla najboljšo uvrstitev?
Sara Briški Cirman Raiven
Trendi Raiven pred odhodom na Evrovizijo: Lov na čarovnice je še vedno zelo aktualen
Ne spreglejte