Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2024,
0.30

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

teniški globus Arina Sabalenka Stefanos Cicipas Nicolas Jarry Coco Gauff Iga Swiatek Hubert Hurkacz Tommy Paul tenis

Petek, 17. 5. 2024, 0.30

2 tedna, 1 dan

Teniški globus, 16. maj

V četrtfinalu Rima tri presenečenja, poljsko-beloruski finale pri dekletih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Tommy Paul | Tommy Paul je v četrtfinalu mastersa v Rimu izločil sedmega nosilca Huberta Hurkacza. | Foto Reuters

Tommy Paul je v četrtfinalu mastersa v Rimu izločil sedmega nosilca Huberta Hurkacza.

Foto: Reuters

V finalu močnega teniškega turnirja v Rimu se bosta pomerili prva igralka sveta Iga Swiatek in drugopostavljena Arina Sabalenka. Obe sta v polfinalu preskočili ameriško oviro. V moški konkurenci so se končali četrtfinalni dvoboji. Štirinajsti nosilec Tommy Paul je v treh nizih izločil sedmopostavljenega Huberta Hurkacza. Še večje presenečenje pa je na večernem četrtkovem dvoboju pripravil 21. nosilec Nicolas Jarry, ko je domov poslal Grka Stefanosa Cicipasa.

Alejandro Tabilo
Sportal Đokovićev krvnik zdaj že do uspeha kariere

Četrtek v Rimu za poljski tenis ni bil stoodstotno uspešen, Iga Swiatek je napredovala v finale med dekleti, Hubert Hurkacz pa je izpadel v četrtfinalu moškega dela turnirja. Z Američanom Tommyjem Paulom sta igrala kar dve uri in 44 minut. Dvoboj se je končal z rezultatom 7:5, 3:6 in 6:3 v korist nižjepostavljenega Paula. Američan bo tretjič zaigral v polfinalu mastersa, lani je v Melbournu prvič igral tudi v polfinalu turnirja za grand slam.

V četrtek zvečer je še lepše presenečenje pripravil 28-letni Čilenec Nicolas Jarry Fillol, ki je po dveh urah in 42 minutah s 3:6, 7:5 in 6:4 premagal šestega nosilca iz Grčije Stefanosa Cicipasa. Tudi on bo prvič igral v polfinalu mastersa.

Nicolas Jarry še sam ni mogel verjeti, da je premagal Stefanosa Cicipasa in se uvrstil v polfinale Rima. | Foto: Reuters Nicolas Jarry še sam ni mogel verjeti, da je premagal Stefanosa Cicipasa in se uvrstil v polfinale Rima. Foto: Reuters

Večer prej sta se v polfinale uvrstila Čilenec Alejandro Tabilo in Nemec Alexander Zverev. Prvi je 29. nosilec, drugi pa tretjepostavljeni, torej med najboljšimi štirimi v Rimu kar tri presenečenja.

Poljakinja vodi s 7:3

Pri dekletih je Iga Swiatek v polfinalu izločila Coco Gauff, tretjo nosilko iz ZDA je ugnala desetič v 11 srečanjih, tokrat je bilo 6:4 in 6:3. Arina Sabalenka je tudi igrala s predstavnico ZDA, 13. nosilko Danielle Collins je ugnala s 7:5 in 6:2.

Belorusinja Arina Sabalenka je izločila Američanko Danielle Collins. | Foto: Reuters Belorusinja Arina Sabalenka je izločila Američanko Danielle Collins. Foto: Reuters

Poljakinja in Sabalenka sta doslej odigrali deset medsebojnih dvobojev, Swiatek vodi s 7:3. V tem letu sta se že pomerili, v edinem dvoboju je Swiatek po treh nizih z 2:1 v nizih dobila dvoboj v Madridu. Sedaj ima niz 11 zmag in lahko osvoji dva zaporedna turnirja.

Prva tenisačica sveta iz Poljske bo igrala 25. finalni dvoboj na turneji WTA, doslej je osvojila 20 turnirjev, od tega dvakrat v italijanski prestolnici (2021, 2022). Sabalenka je do sedaj nastopila v 27 finalih, dobila jih je 14.

Rim, ATP 1000:

Četrtfinale:

Tommy Paul (ZDA/14) - Hubert Hurkacz (Pol/7) 7:5, 3:6, 6:3;
Nicolas Jarry (Čil/21) - Stefanos Cicipas (Grč/6) 3:6, 7:5, 6:4;

Rim, WTA 1000:

Polfinale:

Iga Swiatek (Pol/1) – Coco Gauff (ZDA/3) 6:4, 6:3.
Arina Sabalenka (Blr/2) - Danielle Collins (ZDA/13) 7:5, 6:2.
Roland Garros splošna
Sportal Francozi za skoraj osem odstotkov dvignili nagradni sklad
Alejandro Tabilo
Sportal Tabilo po Đokoviću izločil še Hačanova, konec za Medvedjeva
Ne spreglejte