Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 5. 2024,
23.01

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Roma Lazio Napoli Atalanta Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Juventus Inter Milano AC Milan italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 20. 5. 2024, 23.01

1 teden, 6 dni

Italijansko prvenstvo, 37. krog

Juventus iz prepada do remija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Bologna Juventus | V Bologni je padlo šest zadetkov. | Foto Guliverimage

V Bologni je padlo šest zadetkov.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Udineseja v predzadnjem krogu niso izkoristili priložnosti za potrditev obstanka v druščini najboljših. Doma so se proti Empoliju, neposrednemu tekmecu v boju za obstanek, razšli z 1:1. Do točke so prišli globoko v sodnikovem podaljšku, Srb Lazar Samardžić je zadel v polno za 1:1 v 104. minuti. Atalanta se je z zmago v Lecceju utrdila na petem mestu, ki v tej sezoni v Italiji pelje v ligo prvakov, drugouvrščeni Milan pa je izgubil proti Torinu (1:3). Prvak Inter in Lazio sta se v nedeljo v Milanu razšla z 1:1. Milančani so izenačili v 87. minuti. Krog sta v ponedeljek sklenila Bologna in Juventus, ki sta se razšla s 3:3, pa čeprav so domači še 15 minut pred koncem vodili s 3:0.

Inter
Sportal Udinese do zlata vredne zmage v Lecceju, veselje v Bologni

V prvi italijanski nogometni ligi se do ponedeljka igrajo tekme 37., predzadnjega kroga. Prvo in drugo mesto sta že odločena, pripadla sta Interju in AC Milanu, boj za tretje mesto med Bologno in Juventusom pa se je spremenil v troboj. Domači so z dvema goloma Riccarda Calafiorija in enim Santiaga Castra v 53. minuti vodili že s 3:0. A v zadnjih 15 minutah tekme so močno popustili, kar so Torinčani izkoristili in po zadetkih Federica Chiese, Arkadiusza Milika in Kenana Yildiza prišli do točke. Obema sedaj za ovratnik diha tudi Atalanta, ki ima dve točki, pa tudi tekmo manj. Sta si pa omenjena nasprotnika že zagotovila nastop v ligi prvakov, trenutno peto moštvo iz Bergama pa ima po sobotni zmagi nad Leccejem tri točke prednosti pred Romo, tako da je na dobri poti, da si jo tudi samo zagotovi. V tej sezoni namreč nastop v ligi prvakov prinaša tudi peto mesto v serie A. Atalanta je v odlični formi, zmagala je petkrat zapored, kmalu pa jo čaka še finale evropske lige proti Bayerju.

Za Atalanto je v Lecceju zadel v polno tudi Gianluca Scamacca. | Foto: Reuters Za Atalanto je v Lecceju zadel v polno tudi Gianluca Scamacca. Foto: Reuters

Atalanta je v soboto zmagala že 20. v tej sezoni. V polno sta zadela Charles De Ketelaere in Gianluca Scamacca v uvodu drugega polčasa, Roma pa je proti Genoi slavila z 1:0 z golom Romeluja Lukakuja.

Torinčani so proti Milanu že v prvem polčasu dvakrat zadeli, Duvan Zapata in Ivan Ilić sta bila strelca. Na 3:0 je povišal Ricardo Rodriguez na začetku drugega polčasa. Ismael Bennacer je v 55. minuti z bele točke dosegel gol za Milan, ki ima zagotovljeno drugo mesto v prvenstvu.

Dvoboj za osmo mesto še ni odločen

Petkov večerni dvoboj je imel veliko težo v boju za osmo mesto, ki kot zadnje vodi v Evropo. A remi med Fiorentino in Napolijem 2:2 pomeni, da dvoboj ni odločen. Razlika med ekipama ostaja dve točki. Klub iz Firenc je pred zadnjim krogom v boljšem položaju. Za Neapeljčane, ki so pred letom dni osvojili serie A, je to v vsakem primeru sezona razočaranja, še posebej, če bodo res ostali brez Evrope.

Na petkovi tekmi Fiorentina - Napoli se je odločalo o osmem mestu, ki kot zadnje vodi v Evropo. | Foto: Guliverimage Na petkovi tekmi Fiorentina - Napoli se je odločalo o osmem mestu, ki kot zadnje vodi v Evropo. Foto: Guliverimage

Udinese zapravil prvo zaključno žogo za obstanek

Slovenski reprezentant Jaka Bijol je proti Empoliju odigral vso tekmo, | Foto: Guliverimage Slovenski reprezentant Jaka Bijol je proti Empoliju odigral vso tekmo, Foto: Guliverimage Nogometaši Udineseja so v 37., predzadnjem krogu italijanske lige gostili Empoli in igrali 1:1. Po že 19. neodločenem izidu v sezoni pa tudi pred zadnjim krogom ostajajo v boju za obstanek. Udinese, pri katerem zaradi poškodbe še vedno ni bilo Sandija Lovrića, medtem ko je Jaka Bijol igral celo tekmo, David Pejičić pa ni dobil priložnosti za igro, je proti Empoliju, neposrednemu tekmecu v boju za obstanek, iskal zmago, ki bi ga že obdržala v ligi.

Toda bližje uspehu v dramatičnem obračunu je bil celo Empoli, ki je v 90. minuti unovčil enajstmetrovko prek Mbayeja Nianga. A Videmčani so v 104. minuti tudi prišli do strela z bele pike, točko je zagotovil Lazar Samardžić, ki je tudi zakrivil prvo najstrožjo kazen.

V zadnjem krogu bo Udinese gostoval pri Frosinoneju, Empoli, ki za videmsko zasedbo zaostaja za eno točko, pa bo gostil Romo.

Pred tem je Sassuolo doma izgubil proti Cagliariju z 0:2 ter si tako še otežil boj za obstanek v ligi. Monza je proti Frosinoneju izgubila z 0:1.

Massimiliano Allegri Juventus
Sportal Lovorika ga ni rešila: Juventus po incidentu odpustil trenerja

Italijansko prvenstvo, 37. krog:

Petek, 17. maj:

Sobota, 18. maj:

Nedelja, 19. maj:

Ponedeljek, 20. maj:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

24 – Lautaro Martinez (Inter)
16 – Vlahović (Juventus)
15 – Osimhen (Napoli)
14 – Giroud (Milan), Gudmundsson (Genoa)
13 – Calhanoglu (Inter), Dybala (Roma), Lukaku (Roma), Thuram (Inter), Zapata (Torino)
12 – Koopmeiners (Atalanta), Pulisic (AC Milan)
11 – Kvaratskhelia (Napoli), Pinamonti (Sassuolo), Scamacca (Atalanta), Soule (Frosinone), Zirkzee (Bologna),
10 – De Ketelaere (Atalanta), Gonzalez (Fiorentina), Orsolini (Bologna)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Bayern München Thomas Tuchel
Sportal Ne bo preobrata, Tuchel vendarle zapušča Bayern
Ne spreglejte