Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2023,
12.58

Osveženo pred

2 tedna

Vsebino omogoča Lunos

Natisni članek

iVENT i-VENT prezračevanje prezračevalni sistem poplave advertorial

Petek, 25. 8. 2023, 12.58

2 tedna

Zaživite v zdravem bivalnem okolju – brez vlage in plesni

Tako bo znano slovensko podjetje pomagalo prizadetim v poplavah

Vsebino omogoča Lunos
poplave | Foto Arhiv ponudnika

Foto: Arhiv ponudnika

Nedavne poplave so bile velika preizkušnja, ki pa je obenem pokazala, da znamo stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. Potrebnih bo še kar nekaj časa, dela, truda in odrekanj, da bo škoda do popolnosti sanirana. Poplave so za seboj pustile ogromno število objektov, ki so postali nezdravi za bivanje, vnos svežine pa je potreben v prenekateri hiši in stanovanju. Znano slovensko podjetje se je odzvalo in prispevalo svoj del. Trem družinam, katerih dom so prizadele poplave, bodo podarili tri komplete svojih pametnih prezračevalnih enot i-Vent skupaj z montažo.

ivent | Foto:

Vlaga v notranjih prostorih naj bi se gibala nekje med 40 in 60 odstotkov. Kadar ta preseže 60 odstotkov, smo že izpostavljeni povečanemu tveganju za nastanek zdravju nevarne plesni. Da je vlaga v našem domu prevelika, lahko pripišemo številnim razlogom, med katerimi so gradbene nepravilnosti, nezadostna izolacija objekta, različne konstrukcijske napake, pa tudi nesreče, kot so razlitje vode (iz vodovodne napeljave) in poplave.

ivent | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Prav sanacija po poplavah zahteva veliko potrpežljivosti in preudarnosti – le tako bomo objekt čim bolj optimalno sanirali in spet zaživeli v zdravem domu.

Eden od pomembnih korakov pri sanaciji objekta je tudi skrb za optimalno in nadzorovano zračenje, česar navadno ne moremo doseči zgolj z zračenjem skozi okna.

i-Vent pomaga prizadetim v poplavah

Solidarnost in skrb za sočloveka sta pomembni vrednoti tudi v podjetju i-Vent. Zato želijo po svojih močeh pomagati čim več ljudem, ki so jih prizadele nedavne poplave.

Med 25. 8. in 10. 9. 2023 zato organizirajo akcijo, v kateri bodo trem družinam, katerih dom so prizadele poplave, podarili komplet svojih pametnih prezračevalnih enot i-Vent skupaj z montažo.

*ZBIRANJE PRIJAV JE ZAKLJUČENO.

Lunos, Milan Kuster, i-VENT | Foto: Jan Lukanović Foto: Jan Lukanović

S prezračevalnim sistemom do zdravega bivanja

Vgradnja prezračevalnega sistema je ena od boljših naložb v zdravje vašega doma. Kakovosten prezračevalni sistem bo namreč poskrbel za primerno, prijetno in higiensko prezračevanje, pozitivno pa bo vplival tudi na prihranke pri ogrevanju, saj bo zagotavljal energetsko varčno prezračevanje.

Pametno decentralno prezračevalno enoto i-Vent odlikujejo naslednje lastnosti:

1. Skrbi za zdrave bivalne pogoje

Prezračevalna enota i-Vent iz prostora samodejno odvaja izrabljen zrak, neprijetne vonjave, odvečno vlago in druge škodljive snovi, vanj pa istočasno dovaja svež in filtriran zrak. Tako preprečuje nastanek plesni in ustvarja zdrave bivalne pogoje.

2. Deluje brez neprijetnega hrupa

Sistemi prezračevanja i-Vent v osnovnem stalnem obratovanju delujejo v razponu glasnosti le med 26 in 32 dB. Za primerjavo lahko povemo, da šepet znaša približno 30 dB.

3. Je preprost za vgradnjo v vse vrste objektov

Decentralni sistem i-Vent je preprost za vgradnjo in primeren tako za novogradnje kot starejše objekte. Strokovno usposobljeni monterji ventilatorsko enoto namestijo skozi zunanji zid ali jašek, ta pa v našem domu naredi ogromno razliko, saj zagotovi zdrave bivalne pogoje brez čezmerne vlage, kondenza, neprijetnega vonja in škodljive plesni.

Deluje po načelu pretoka zraka v vsem bivalnem območju, upravljati pa ga je mogoče kar prek aplikacije, ki je na voljo tako za uporabnike sistema Android kot iOS . Je tudi zelo varčen, saj posamezna enota porabi le za 2,3 evra električne energije na leto.

Milan Kuster, direktor podjetja i-Vent.  | Foto: Jan Lukanović Milan Kuster, direktor podjetja i-Vent. Foto: Jan Lukanović

Ne podcenjujmo škodljivosti (pre)visoke ravni vlage v svojem domu

Previsoke ravni vlage v notranjih prostorih zares ne smemo zlahka. Če ne ukrepamo, tvegamo, da bo prej ali slej začela nastajati plesen, zelo škodljiva za zdravje. Ta je med drugim lahko vzrok za nastanek različnih oblik alergij, povzroča oslabitev imunskega sistema, težave z dihali, utrujenost, slabšo koncentracijo, ravnotežje ter je odgovorna lahko celo za nastanek hormonskih motenj.

ivent | Foto:

Za bolj zdrave bivalne pogoje

Pošljite nam svoje podatke s fotografijo poplavljenega objekta, mi pa bomo s pomočjo strokovne komisije izbrali tri družine, ki bodo prejele prezračevalne enote in tako dolgoročno poskrbele za bolj zdrave bivalne pogoje.

Vsem drugim prizadetim v poplavah pa v tem obdobju podarjajo kar 55 odstotkov popusta (35 % popust i-Vent + 20 % Eko sklad) pri nakupu naših vrhunskih prezračevalnih naprav.

Vemo, da s to akcijo ne bomo rešili vseh stisk, ki so nastale ob tej naravni katastrofi, si pa želimo, da bo čim več družin tudi z našo pomočjo zaživelo v bolj zdravih bivalnih pogojih.

Ne spreglejte