Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
16.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 16.43

8 let, 1 mesec

Skopski Večer senzacionalno o razlogih za nesrečo Proeskega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skopski dnevnik Večer v spletni izdaji razkriva nove podrobnosti v zvezi z nesrečo priljubljenega makedonskega pop pevca Tošeta Proeskega, ki je umrl v prometni nesreči 16. oktobra na Hrvaškem.

Časnik objavlja senzacionalne posnetke tovornjaka, prihajali naj bi iz policijskih virov, v katerega naj bi se v nesreči zaletel tuareg Proeskega.

V vseh poročilih s Hrvaške, ki so jih povzeli mediji, je bilo navedeno, da je džip udaril v zadnji del tovornjaka. Fotografija kaže, da temu ni tako. Na fotografiji se jasno vidi, da džip ni udaril v tovornjak, temveč da se je verjetno zgodilo prav nasprotno: tovornjak je z delom okoli zadnjega kolesa udaril v tuarega, medtem ko je ta prehiteval ter ga vrgel na drugo stran cestišča. Na tovornjaku, kot kaže fotografija, je zadnji del nepoškodovan. Rahlo je izkrivljen le rob odbijača.

Poškodbe bi bile seveda večje, ugiba časnik, če bi se džip zares zaril v pred njim vozeči tovornjak. Makedonski voznik Georgij Georgijevski je osumljen nevestne vožnje, voznik tovornjaka pa je bil izpuščen. Kdo je presodil vnaprej, se sprašuje časnik. Zgodba o tem, da je voznik zaspal, je sicer v obtoku že tri tedne. Uradnega poročila o usodni nesreči pa še ni, piše časnik.

Ukradeni dokumenti iz manegerkine torbe

Ob tem časnik še ugiba, kdo je kradel dokumente potnikov. Umrlega pevca so odnesli v kapelo, ranjenega voznika in managerko Ljiljano Petrović v bolnišnico. Policija je zbrala osebne predmete z mesta nesreče in jih odnesla v bolnišnico. Do torb, v katerih so bili osebni dokumenti, denar, pogodbe, je imelo dostop več oseb, naprej razvija zgodbo časnik. Tako se je te dni v reviji Fokus pojavila vsebina pogodbe za novoletni nastop Tošeta Proeskega v Črni gori. Bil je ukraden iz torbe Petrovićeve. Obstaja sum, da ga je reviji nekdo prodal, sklepa Večer.

Ne spreglejte