Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2024,
9.40

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

smuk Aleš Gorza alpsko smučanje Darja Črnko Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Torek, 23. 4. 2024, 9.40

1 teden, 3 dni

Ob Darji Črnko se poslavljata še dva člana, novi trener bo Aleš Gorza

Uradno: Ilka Štuhec v novo sezono s prenovljeno ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Ilka Štuhec | Ilka Štuhec bo v novo sezono vstopila s prevetreno ekipo. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Ilka Štuhec bo v novo sezono vstopila s prevetreno ekipo.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Iz tabora Ilke Štuhec so uradno potrdili spremembe pred naslednjo sezono. Z mesta vodje se poslavlja njena mati Darja Črnko, ki je skupno pot v samostojni ekipi Štuhčeve začela leta 2009 in imela v tem času različne vloge. Ekipo zapuščata tudi Natko Zrnčič Dim, ki je v pretekli sezoni deloval kot pomočnik trenerja, ter Tina Kobale, ki je v zadnjih letih v ekipi delovala kot fizioterapevtka in kondicijska trenerka. Novi trener Štajerke bo Aleš Gorza. 

Darja Črnko
Sportal Velika sprememba v taboru Ilke Štuhec?

Slovenska specialistka za hitre discipline Ilka Štuhec bo v novo sezono krenila s precej prevetreno ekipo, so potrdili v taboru dvakratne smukaške prvakinje.

"Z mesta vodje ekipe odhaja Darja Črnko, ki je skupno pot v samostojni ekipi z Ilko Štuhec začela leta 2009 in imela v tem času različne vloge. Bila je edina serviserka smuči v svetovnem pokalu, vodja ekipe in glavna trenerka. Štuhčeva je v tem času osvojila dva kristalna globusa, dvakrat postala svetovna prvakinja v smuku in 11-krat zmagala v svetovnem pokalu ter 22-krat stala na zmagovalnih stopničkah," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Ko kot trener ali vodja ekipe izgubiš pozornost tekmovalca, je čas za spremembo." | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Ko kot trener ali vodja ekipe izgubiš pozornost tekmovalca, je čas za spremembo." Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Darja Črnko: Osvojili smo skoraj vse, a kljub temu zdaj nimam občutka, da je delo opravljeno

"Ko kot trener ali vodja ekipe izgubiš pozornost tekmovalca, je čas za spremembo. Z Ilko sva prišli do točke, ko se najina pogleda o tem, kako naprej, preveč razhajata. Ni se lahko posloviti. Doživeli smo marsikaj, osvojili skoraj vse, a kljub temu zdaj nimam občutka, da je delo opravljeno. Ogromno je bilo izjemnih trenutkov za zgodovino in iskreno morda še več težkih trenutkov, ko se je bilo treba pobrati s tal. Vedno, v vseh vlogah, ki sem jih opravljala v ekipi, sem delovala sto- in večodstotno. V korist Ilke in njenih ciljev, ciljev ekipe. Zgodijo pa se tudi stvari, na katere nimaš vpliva. Tak je šport na najvišji ravni. To je bila najina pot in zadovoljna sem, da sem ji ustvarila pogoje in možnosti za uspehe ter s tem pripomogla k njeni zgodbi in uspešni karieri," je ob tem v izjavi dejala Darja Črnko.

"Zdaj bova imeli čas in priložnost, da znova gradiva odnos mama-hči. Ta odnos se je v vseh teh letih profesionalnega sodelovanja v bistvu izgubil, a ga želim zadržati za vedno."  | Foto: Grega Valančič/Sportida "Zdaj bova imeli čas in priložnost, da znova gradiva odnos mama-hči. Ta odnos se je v vseh teh letih profesionalnega sodelovanja v bistvu izgubil, a ga želim zadržati za vedno." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zdaj bova imeli čas in priložnost, da znova gradiva odnos mama-hči"

"Mama je meni in ekipi dala vse in še več, za kar sem ji zdaj in ji bom večno hvaležna. Skupaj sva premaknili meje in dokazali, da je vse mogoče. Njena strokovnost nikoli ni bila vprašljiva, a razhajanja v določenih pogledih so prevelika, da bi skupaj nadaljevali. Odgovornost za to v veliki meri prevzemam jaz. Zdaj bova imeli čas in priložnost, da znova gradiva odnos mama-hči. Ta odnos se je v vseh teh letih profesionalnega sodelovanja v bistvu izgubil, a ga želim zadržati za vedno. Mamin doprinos v ekipi bo težko nadomestiti. Drugače bo, morda celo malce strašljivo, a verjamem v uspešno prihodnost in predanost ciljem, ki jih bomo z ekipo zastavili," pa je "smučarski razhod" komentirala Štuhčeva, ki je na finalu letošnjega svetovnega pokala v Saalbachu osvojila drugo mesto in zmagala na državnem prvenstvu v veleslalomu.

Aleš Gorza bo novi glavni trener Ilke Štuhec. | Foto: Vid Ponikvar Aleš Gorza bo novi glavni trener Ilke Štuhec. Foto: Vid Ponikvar

Gorza prevzema trenerske vajeti, poslavljata se še Zrnčić Dim in Kobaletova

Poleg Črnkove ekipo zapuščata tudi Natko Zrnčić Dim, ki je v pretekli sezoni deloval kot pomočnik trenerja, in Tina Kobale, ki je v zadnjih letih v ekipi delovala kot fizioterapevtka ter kondicijska trenerka.

Ekipi se kot glavni trener pridružuje Aleš Gorza, nekdanji alpski smučar in lani trener slovenske moške reprezentance za hitre discipline.

Sportal Naši športniki vojaki v metežu prespali na Peci #foto
Ne spreglejte