Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
31. 8. 2011,
17.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 31. 8. 2011, 17.19

8 let, 1 mesec

Lesjak nova okrepitev Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor se je zadnji dan poletnega prestopnega roka okrepil s hrvaškim vezistom Zoranom Lesjakom, ki je nazadnje igral v Lendavi pri Nafti. Podpisal je triletno pogodbo.

Že nekaj časa se je šušljalo, da bo v Ljudski vrt do konca poletnega prestopnega roka prispel Zoran Lesjak. Zdaj se je to tudi uresničilo. Slovenski prvaki, ki bodo v tej sezoni igrali tudi v skupinskem delu lige Europa, zato bodo seveda potrebovali veliko nogometašev, so se okrepili s 23-letnim Hrvatom, ki je bil doslej član lendavske Nafte. V Lendavi je v tej sezoni odigral sedem prvenstvenih tekem in se dvakrat vpisal med strelce. V Nafto je prišel pred začetkom minule sezone. V sezoni 2010/11 je na slovenskih prvoligaških zelenicah zbral 32 nastopov in se štirikrat vpisal med strelce.

''Zelo sem hvaležen vsem, predvsem športnemu direktorju, da mi je bil omogočen prihod v največji, najboljši klub v Sloveniji. Z dobrimi igrami se želim oddolžiti za zaupanje. To je zame velik korak naprej v karieri, prihajam v klub, ki igra v Evropi, kar mi veliko pomeni. Želim prispevati svoj delež k novim uspehom in verjamem, da bomo vsi skupaj uspešni tudi v nadaljevanju evropskega tekmovanja,'' je ob podpisu pogodbe novinarjem povedal novi nogometaš vijoličastih, ki bo na hrbtu dresa nosil številko 31. ''Želeli smo se okrepiti z igralcem zvezne vrste, saj smo na središčnih položajih ostali pri treh nogometaših. Zoran Lesjak je eden najboljših v slovenski ligi in bo več kot dobrodošel na iskanem položaju. Je mlad, zelo ambiciozen igralec, ustreza našim kriterijem v zvezni vrsti, saj imamo do decembra zahteven ritem tekem sobota-sreda. Igralca s takšno ambicioznostjo, fizičnimi sposobnostmi in taktično kulturo bomo še kako potrebovali,'' je ob novi kadrovski spremembi novinarjem pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Lesjak morda ni zadnja okrepitev vijoličastih pred nadaljevanjem sezone. Aktualen naj bi bil tudi prihod nekdanjega reprezentanta Daliborja Stevanoviča, ki je nazadnje igral na Nizozemskem. Nekoč eden najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev lahko, glede na to, da je prost igralec, Maribor okrepi tudi po koncu prestopnega roka.

Prihod Lesjaka pa ni edina kadrovska sprememba v Ljudskem vru. Brazilec Gabriel Da Silva bo v nadaljevanju sezone v statusu posojenega nogometaša igral pri Nafti. ''Tam bo imel minutažo, kot si jo želi in zasluži. Gabriel je pokazal ambicijo, željo po rednem igranju, to je pozitivno z njegove strani. Ne gre za povezan primer s prestopom Lesjaka. Nafta je izrazila željo, da bi zapolnila vrzel, Da Silva željo po igri in dogovor je sklenjen. Podobno kot Rajko Rep in Timotej Dodlek je tudi Gabriel Da Silva potrdil ambicioznost, da se z rednim igranjem izkaže in vrne v Ljudski vrt,'' je odhod nekdanjega nogometaša Olimpije komentiral Zahovič.

Ne spreglejte