Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 5. 2024,
12.40

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Massimilano Allegri Paolo Montero italijansko prvenstvo serie A Juventus

Nedelja, 19. 5. 2024, 12.40

1 teden, 6 dni

Kdo bo vodil Juventus do konca sezone?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Paolo Montero | Paolo Montero bo kot začasni trener prevzel vajeti moške prve ekipe Juventusa. | Foto Guliverimage

Paolo Montero bo kot začasni trener prevzel vajeti moške prve ekipe Juventusa.

Foto: Guliverimage

Paolo Montero bo kot začasni trener prevzel vajeti moške prve ekipe Juventusa na zadnjih dveh tekmah sezone italijanskega nogometnega prvenstva serie A, najprej v gosteh pri Bologni in nato doma proti Monzi, so pri klubu iz Torina sporočili na spletnih straneh. Pri stari dami so se v petek razšli z Massimilianom Allegrijem.

Massimiliano Allegri Juventus
Sportal Lovorika ga ni rešila: Juventus po incidentu odpustil trenerja

Dvainpetdesetletni Urugvajec Montero je trenutno trener Juventusove mladinske ekipe do 19 let, ki je sezono končala v soboto.

"Paolo je legenda Juventusa, najprej na igrišču, in nato tudi kot nekdo, ki je že dolgo nosilec genskega odtisa, DNK kluba, na klopi, kar je nazadnje pokazal v okviru Juventusovega ustvarjalnega laboratorija, kjer je zasejal kar nekaj semen. Vso srečo, Paolo!" so sporočili pri Juventusu.

Montero je med letoma 1996 in 2005 kot branilec za Juventus osvojil štiri naslove prvaka serie A.

Črno beli so se v minulem tednu nepričakovano razšli z Allegrijem kot glavnim trenerjem moške prve ekipe. Kot je poročala italijanska radiotelevizija Rai, je bila kaplja čez rob njegovo vedenje po finalu italijanskega pokala, ki ga je Juventus za 15. pokalno lovoriko osvojil z 1:0 na tekmi proti Atalanti.

Allegrijevo vedenje je pri klubu takoj povzročilo veliko nejevoljo. | Foto: Reuters Allegrijevo vedenje je pri klubu takoj povzročilo veliko nejevoljo. Foto: Reuters

Allegri je po zaključku tekme kazal nenavadno jezo tako do nekaterih predstavnikov medijev kot do sodniškega kadra. Med proslavljanjem zmage pa se je z očitnimi gestami znesel tudi nad športnim direktorjem Cristianom Giuntolijem.

Allegrijevo vedenje je pri klubu takoj povzročilo veliko nejevoljo. V petek pa je prišlo do usodne odločitve z utemeljitvijo, da vedenje Massimiliana Allegrija ni v skladu z vrednotami kluba.

Vse kaže, da bo črno bele v prihodnji sezoni vodil Thiago Motta, ki je letos presenetljivo pripeljal Bologno do vstopa v prihodnjo ligo prvakov. Motta je za prihod na staro damo v skladu s poročili dobro obveščenih novinarjev prejel osnutek triletne pogodbe do leta 2027 z vrednostjo približno 3,5 milijona evrov na sezono.

Šestinpetdesetletni Allegri je Juventus vodil med letoma 2014 in 2019, pred tem je bil od 2010 trener Milana, maja 2021 se je nato vrnil v Torino, ko je zamenjal Andrea Pirla.

Juventus pred zadnjima krogoma zaseda četrto mesto na prvenstveni lestvici, ko si 67 točk deli s tretjeuvrščeno Bologno. Na vrhu je Inter z neulovljevim izkupičkom 92 točk, Milan ima na drugem mestu 74 točk.

Preberite še:

Bologna Juventus
Sportal Juventus iz prepada do remija
Inter
Sportal Udinese do zlata vredne zmage v Lecceju, veselje v Bologni
Ne spreglejte